עמוד הבית הצפת סוכר חלק ב

סוכר, מוח אחד והקשר שבניהם

במאמר "הצפת הסוכר" "במוח אחד" ציינתי כי ניתן לאבחן באמצעות "מח אחד" - "הצפת הסוכר" המעידה על טרום טרום סכרת. אם צריכת הסוכר מוגזמת, הגוף ילך ויחלש, הלבלב ישחק ולא ימלא את תפקידו כראוי ואז המטופל יאובחן כחולה סכרת.

סוכר מהו?
הסוכר הנפוץ ביותר הינו הסוכר הלבן, המופק מקנה סוכר או סלק סוכר, מוסיפים לו כלור על מנת לתת לו את הצבע הלבן. הסוכר הלבן עובר תהליך של זיקוק, בתהליך זה הוציאו מתוכו את כל החומרים החיוניים ויטמינים, מינרלים, אנזימים ומרכיבים חיוניים. בעצם הסוכר לא נחשב למזון, מאחר ואינו מזין את הגוף, מה שנשאר הוא פחמימה פשוטה ריקה, שלא מספקת שום חיוניות לגוף, מעבר לכך סוכר הלבן, קשה לגוף לעכל אותו, כשאוכלים אותו אנו מזיקים לגוף, התוצאה תסיסה ורמות סוכר גבוהות בדם המפרות את האיזון הביוכימי של הגוף.

השינוי שחל בסוכר
הסוכר במקור הינו חומר טבעי המכיל ויטמינים ומינרלים, העשוי מקנה סוכר, עם השנים הסוכר עבר תהליך של זיקוק, שממנו הוציאו את הויטמינם, מינרלים ואנזימים, צבעו השתנה מצבע חום בהיר, לצבע לבן, תהליך הזיקוק, שעבר הסוכר גרם להוזלותו יחד עם זאת גרם לעליה בצריכתו: בשתיה, בבשול, באפיה.
בממוצע ישראלי צורך 1ק"ג של סוכר בחודש {הרבה מאוד}. התוצאה שרמת התחלואה עלתה למימדים של מגפה, הן בילדים והן  מבוגרים.

מהי כמות הסוכר המומלצת על פי "מוח אחד" ובכלל?
על מנת להפיק אנרגיה הגוף זקוק לגלוקוז, הגלוקוז הופך לפחמימה. את הגלוקוז אנו מקבלים ממוצרי המזון שאנו צורכים: פירות, ירקות, קטניות, דגנים, גם אם לא נקבל כמות מספקת של פחמימה הגוף יפרק חלבונים ושומנים לפחמימה. בתזונה המערבית צורכים יותר מידי פחמימות ריקות, מגיעים  לעודף של פחמימות הנאגרות לשומן.

מעבר למזון שאנו צריכים לאכול, הגוף לא זקוק לאף גרם אחד של סוכר. אדם שותה שתיה ממתוקת היא מכילה שבע כפיות סוכר, נוסיף עוד כמה כוסות של שתיה ממותקת, עוגות, גלידה, חטיפים שונים.

התוצאה "הצפה של סוכר", שאין ביכולותו של הגוף להתמודד איתה, אין פלא שילדים סובלי מסכרת מגיל צעיר. נזק שהסוכר גורם על פי "מוח אחד" ובכלל:
  • היפרקטיביות
  • מעלה את רמת החומציות בדם.
  • מעלה רמת קרישות בדם.
  • עששת
  • מיגרנות
  • דלדול המינרלים בגוף.
  • מעלה את רמת הסוכר בדם וגורם לסכרת.
  • אבנים בכליות
  • השמנת יתר
  • דלדול העצם גרימה לבריחת סידן מהעצמות {אוסטואופורוזיס} ועוד....
תחליפים לסוכר ללא סכנה בריאותית
  • סטביה
  • דבש
  • סוכר פירות
  • סילאן ללא סוכר והכל במידה.
המלצות אלו אינם במקום טפול של איש מקצוע וכן כל מי שסובל מבעיה זו או אחרת, ילך לאיש מקצוע שיתן לו יעוץ אישי, בהתאמה אישית.

זקוקים ליעוץ אמין אישי ומקצועי התקשרו עכשיו
054-3118707
 



אביגיל שלמה -  יועצת תזונה, מטפלת באירדיולוגיה, סוג'וק, דיקור באוזן, נטורופתיה, הילינג יהודי ועוד.
054-3118707